Všechny kategorie
EN

Novinky

Základna Konjac je zaneprázdněna výsadbou a průmysl prosperuje

Čas: 2022-04-14 Hity: 14

Od dubna je zlaté období výsadby konjacu. V rozsáhlých venkovských oblastech okresu se vesničané chopili sezóny k provádění jarní orby a jarního setí a využili zemědělské sezóny k zasetí konjacu. Pomalu se rozvinul obrázek jarního setí a jarní výsadby v zemi Zhuxiang.

2V Konjac Planting Base ve vesnici Gonghe, Muxi Town, reportér viděl, že 250 mu země bylo po vytřídění purpurově červené. Vesničané používali zemědělskou techniku ​​ke kopání brázd a hřebenů. Jeden hřeben procházel oranou zemí. Po rozmetání základního hnojiva a sterilizaci se více než 30 vesničanů seřadilo do řady, v ruce drželi speciální malé motyčky a vysévali semena konjacu jedno po druhém. Na souvislé rovinaté zemi orají zemědělské stroje a nástroje sem a tam a vesničané jsou zaneprázdněni a vytvářejí rušný obraz jarního sázení a hospodaření.

2-1"Změnil jsem svou kariéru, abych pěstoval konjac, protože Muchuan má titul 'rodné město Konjac', konjac se nestará o prodej, recyklace probíhá lokálně a všechny aspekty jsou zaručeny." Řekl majitel profesionálního konjacového výsadbového družstva.

2-2

Pěstování konjacu ve vesnici Gonghe je pouze mikrokosmem kultivace konjacu masami hrabství. Právě teď, v Dibao, Yongfu, Muxi a dalších obcích, jsou vesničané všude vidět, jak během zemědělské sezóny sázejí konjac.

2-3Rozumí se, že během období „14. pětiletého plánu“ náš kraj považuje konjac za jedno ze tří charakteristických zemědělských odvětví a vede vlastníky a vesničany k energickému rozvoji pěstování konjacu prostřednictvím zavádění zemědělských dotací, jako jsou politiky, fondy, zemědělské stroje a nářadí a stavba zimních skleníků. V roce 2021 bude vyplaceno celkem téměř 7 milionů jüanů dotačních fondů, bude realizováno 23 milionů jüanů půjček na zemědělské zabezpečení a odborníci na zemědělskou technologii a výzkumné týmy z vysokých škol a univerzit budou pozváni, aby poskytli technické pokyny k překonání technických problémů. jako je přezimování konjacu. Očekává se, že v tomto roce kraj vybuduje plochu pro výsadbu konjacu o velikosti 10,000 200 mu a postaví demonstrační park technologie konjac o velikosti 30,000 mu. Kraj plánuje do tří let vyvinout více než XNUMX XNUMX mu pěstování konjacu.

2-4